Har du de seneste mange år været på skiferie i Europa, og vil denne gang gerne prøve noget nyt? Så kunne en skiferie i Japan måske være noget for dig. Mange siger, at det at stå på ski i Japan er en fantastisk oplevelse.

Japan er en verdensklasse skidestination, og landet huserer over 500 skiresorter. Japan er specielt kendt, for sne af høj kvalitet og ekstraordinære udsigter. Du skal også forvente at få et lille kulturchok, da det altså ikke er ligesom at være i Østrig. De har for eksempel ikke taget det med afterski til sig endnu, så du må vente til om aftenen med at drikke. Her er dog en masse gode restauranter og barer, der bestemt er et besøg værd.

I japan er 99% af befolkningen etniske japanere, så det kan til tider være lidt svært, at finde en der snakker engelsk. På disse resorter er der dog folk, der snakker engelsk, og der er også skiltet på engelsk (heldigvis).

Det er desuden vigtig, at har kontanter på dig. Selvom Japan er et højteknologisk land, er der mange ting der skal betales med kontanter. Du kan nemt komme ud for, at du skal betale dit hotelværelse, skikort mm. med kontanter. Sørg derfor hele tiden for, at have godt med Yen på dig. Og du skal ikke være nervøs – Japan er et af de lande i verden med lavest kriminalitetsrate, så du kan trygt gå rundt med lommen fuld af guld.

Prøv for eksempel: Hakuba

Hakuba er en en af de mest populære skidestinationer i Japan. Dette blandt andet fordi, at det blot er 3 timers transport væk fra Tokyo. Hakuba er beliggende dyt inde i de japanske alper, og tilbyder pister til alle niveauer. Det højeste sted i området er Mount Hotaka, som er hele 3190 meter over havoverfladen. Disse bjerge er ganske enkelt helt ekstraordinære.
I dette område findes noget af det bedste puddersne, man kan finde i hele verden. Der falder omkring 7 cm sne hver dag, så løjperne er altid klar til gæster. Det anbefales, at man lejer udstyr på stedet, da de har det udstyr, der passer bedst til den store mængder pudder. Det gælder selvfølgelig kun, hvis ikke du allerede har de helt brede planker derhjemme.
Desuden får du muligheden for, at nyde varme kilder i området.

Hakuba er ikke bare et enkelt skiresort, men har 9 forskellige resorts rundt omring i området. Det er absolut et sted, der er værd at besøge.

Pris

Der er ufattelig mange fordele ved at tage på skiferie i Japan, men prisen er desværre ikke en af dem. Det er ret dyrt at komme til Japan, og koster normalt omkring 5000 kr. tur/retur. Heller ikke liftkort og diverse restaurantbesøg er ret billige, så det er lidt en ”luksustur”, der kræver at man har sparet godt op.

Man skal gøre op med sig selv, om det kunne være pengene værd. Man får uden tvivl en helt fantastisk oplevelse på ski i Japan – det er der ingen tvivl om.

Tilbage