Selvom vi herhjemme har oplevet en sommer med varmerekorder, stiger danskernes rejselyst fortsat og vi rejser ud for at opleve verden. Særlig Thailand er populært – ikke kun blandt danskerne, men også i resten af verden. Seneste tal fra 2018 viser, at Thailand i år slog turistrekord med hele 35,4 millioner besøgende turister – knap tre millioner flere end i 2016.

Kroatien, Portugal, Malta og sågar Mellemøsten. Turismen er stødt stigende, og førnævnte er blot nogle af de destinationer, som oplever en stadig stor stigning i turisme. Også sydamerikanske destinationer som Uruguay og Chile har tilsluttet sig listen over lande med stærkt voksende turisme.

Danskerne er nogle af dem, som bidrager positivt til denne stigning, og på trods af den dejlige danske sommer, vi har haft i år, er danskerne rejselystne som aldrig før. Ifølge administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier, kan meget af æren dog skyldes den dårlige sommer i 2017 – kombineret med en intensiveret kamp om favoritrejsemålene og yndlingshotellerne, der i disse år starter tidligere og tidligere.

Thailands trækplastre

De eksotiske destinationer er der også en voksende efterspørgsel på, og flere rejsebureauer øger antallet af eksotiske rejser markant.

Elefanterne i Khao Sok National Park

Én destination, som længe har været på listen over populære eksotiske rejsemål, er Thailand – og denne favorit synes aldrig at falde i popularitet. Rejser til strandbyen Khao Lak på fastlandet samt tropeøen Koh Yao Yai oplever både gengangere og nye besøgende hvert år. Skræddersyede rejser til Thailand – som bl.a. disse fra rejsebureauet Check Point Travel – giver mulighed for at sammensætte sin egen ferie, hvor man både kan opleve den afslappede østemning og bølgeskvulp, men også få storby og billige mærkevarer i de mange shopping malls.

»Thailand er fortsat én af de feriedestinationer, som vi sælger rigtig mange rejser til. Den spændende kulturforskel, imødekommende lokalbefolkning, billige priser, skønne resorts, et af verdens bedste køkkener, det tropiske klima og fantastiske naturoplevelser er nok de største trækplastre til denne destination«, udtaler Dorte Kuula, marketingschef hos Check Point Travel.

Solnedgang i Khao Lak

Naturkatastrofe øgede turisme med over 200%

Tsunamien, som ramte den thailandske vestkyst d. 26. december 2004, var en skæbnesvanger dag for ikke bare Thailand, men hele verden. Hoteller ødelagt, infrastruktur smadret og omkring 5.000 mennesker, lokale og turister døde.

– Der var klare forventninger om, at antallet af besøgende turister ville falde drastisk året efter tsunamien, men det gjorde den ikke, fortæller Johannes Dragsbæk Schmidt, lektor i udviklingsstudier på Aalborg Universitet.

»Tsunamien kan egentligt godt have givet en masse omtale, der oprindelig var negativ, men som havde stor marketingværdi. Alles øjne var rettet mod Thailand på trods af, at Thailand ikke blev ramt tilnærmelsesvist så hårdt som Indonesien«. siger Johannes Dragsbæk Schmidt.

I tsunami-året 2004 rejste 11,6 millioner udenlandske turister på ferie i Thailand. I 2013 var tallet steget til 26,7 millioner, viser tal fra Tourism Authority of Thailand. Det var en stigning på 103 procent. Og seneste tal fra 2018 viser, at Thailand i år slog turistrekord med hele 35,4 millioner besøgende turister – knap tre millioner flere end i 2016. Meget af denne udvikling skal dog tilskrives kineserne.

Unge buddhistiske munke klædt i orange kofter

»Det man tabte ved tsunamien, vandt man tilbage ved, at mange kom og brugte penge på restauranter og hoteller. Den bedste måde at støtte var ved at rejse til Thailand igen«, siger Simen Dietrichson, der har haft hotel på Ao Nang lidt uden for Krabi siden 2008 og arbejdede i rejsebranchen i Thailand, da tsunamien ramte i 2004.

Kilder:
https://www.aoh.dk/artikel/tendensen-er-klar-flere-danskere-rejser-langt-vk
https://www.jv.dk/rejser/2018-bliver-et-stort-rejseaar/artikel/2568796
https://finans.dk/erhverv/ECE10027529/her-er-de-20-hurtigst-voksende-rejsemaal-i-verden/?ctxref=ext
https://politiken.dk/rejser/sologstrand/art5557852/10-%C3%A5r-efter-tsunamien-Turismen-i-Thailand-er-steget-med-100-procent
https://politiken.dk/rejser/art6298996/Turisterne-vælter-ind-over-Thailands-grænser

Tilbage