Man kan efterhånden få rigtig billige flybilletter, og det er nærmest uanset hvor man skal hen, at man kan finde billetterne billigt. Men hvornår er det billigst at købe flybilletter og hvordan finder man de billigste flybilletter? Det undersøger vi her, i vores guide til billige flybilletter.

Book dine billetter 6 uger før

Det er efterhånden blevet en tommelfingerregel, at man skal booke sine billetter omkring 6 uger før afrejse. Det er her flybilletterne oftest er billigst. Tidligere kunne man få de billigste billetter lige op til afrejse, men sådan er det ikke så meget længere.

Vær fleksibel med afrejsetidspunkt

Skal du helt ned i pris når du skal have en flybillet, skal du så vidt muligt være fleksibel i forhold til afrejsetidspunkt. Det vil altid være lidt dyrere at rejse fra lørdag til lørdag for eksempel, ligesom der også er måneder der er dyrere at rejse i. Her er august i de fleste tilfælde den dyreste måned. Så forsøg at vælge et tidsrum – gerne udenfor de normale feriedatoer, og vær fleksibel i den periode.

Tilmeld dig et nyhedsbrev

Er du altid lidt ude med følehornene efter en billig rejse, så skal du tilmelde dig et nyhedsbrev. Ja, det er også reklamer, men der kommer ofte gode tilbud fra flyselskaberne den vej igennem. Vælg et lavprisflyselskab du synes om, om følg med i hvad der sker.

Vælg rejseformål, ikke destination

Sidder du for eksempel i vintermånederne og drømmer dig til de varme lande, så skal du ikke fastlåse dig på et enkelt rejsemål. Ved at søge bredt, kan du nemmere finde de billigste flybilletter. På mange af prissammenligningssiderne kan du vælge søgningen ”overalt”, og dermed finder den bare de billigste priser, uanset destination. Hvis bare du er ude efter varme, så er der jo mange forskellige steder at tage hen. Så har du mod på det, kan du lade priserne bestemme din kommende rejsedestination.

Lev med mellemlandingerne

Mange rejser er billigere med mellemlandinger, men tager desværre lidt længere tid. Det er selvfølgelig mest på længere distancer, at mellemlandinger giver mening. Men selv på korte ture kan du faktisk også spare mange penge. På de lange ture, for eksempel til USA, er det i langt de fleste tilfælde billigere med mellemlandinger. Men med god planlægning, kan du faktisk få en masse ud af en mellemlanding. Lad os tage et eksempel:
Du skal til Caribien i 3 uger, og prissammenligningssiderne viser dig, at du har en mellemlanding i Amsterdam. Ventetiden i Amsterdam lufthavn er 8 timer – det er ikke så sjovt. Hvad med at se på, om der går et fly en dag eller to senere? Så har du lige scoret dig selv et par dage i Amsterdam.

Afbudsrejser – eller hvad?

Det der engang hed afbudsrejser, men nu nok nærmere betegnes som restpladser, hører egentlig fortiden til. Charterbureauerne har ikke afbudsrejser på samme måder som de havde tidligere. Engang kunne man jo tage ud i lufthavnen og spørge: ”Hvad har I til mig?”, men det kan man ikke længere. Men der findes dog stadig noget lignende. Både hos charterbureauerne og flyselskaberne, kan du finde last minute tilbud, hvor du kan komme til at spare en masse penge.  Det er altså ikke afbud, men bare rejser og billetter man ikke har fået solgt.

Fleksibilitet må være nøgleordet, for det er bare dyrere at få præcist hvad man gerne vil have. Men hvem ved, måske får du præcis det du gerne vil have billigt, eller måske finder du noget der er endnu bedre?

Tilbage