Skal du denne vinter prøve noget nyt, og overvejer du at tage på din første skiferie. Så er du i gang med at tage en god beslutning. Vi har lavet en guide, og samlet gode tips til din skiferie. For nogen er det nemlig en helt ny verden, og det er ikke helt det samme du skal tænke over, som når du skal pakke et badehåndklæde til charterrejsen.

At stå på ski er virkelig sjovt. Det kan stort set alle der har prøvet det, skrive under på. Det er dog ikke alle der har prøvet det, og har man ikke det, kan man have nogle fordomme.

Kommer jeg til at fryse hele tiden?

Nej, det gør du ikke. I de fleste tilfælde, er det ikke Sibirien man skal stå på ski i. Det afhænger selvfølgelig af hvor du er på skiferie, men det handler ganske enkelt bare om påklædning. Du kan faktisk ende med at have det rigtig varmt, da du jo hele tiden er i bevægelse. Solen varmer dig også godt oppe i bjergene, hvis den på dagen har valgt at kigge frem.

Hvordan står man på ski? Er det svært?

Nogle kan have lidt svært ved det, men i de fleste tilfælde tager det ikke andet end en dag, før du kan begynde at hygge dig med det. En god idé, hvis du er nybegynder, og ikke lige rejser med en ekspert, er at tage en tur på skiskole. Her lærer du de fundamentale ting, så du kan blive klar til at komme ud på løjperne selv. Selvom du skal afsted for første gang, og kun skal være der i en uge, så kan du sagtens få en masse ud af det. På alle skiresorter er der løjper, der passer alle niveauer. Prøv at spørg en du kender der har været på skiferie, om den første tur var sjov. Du får uden tvivl et positivt svar.

Hvad skal man have med på skiferie?

Har du ikke selv noget udstyr, skal du ikke være bekymret. Ved alle skisportssteder i verden er det nemt at leje ski. Det svarer til at købe et par badebukser på Hawaii. Det er tilmed en god idé, hvis du gerne vil have det rigtige begynderudstyr. Det eneste der er en god ting at sørge for hjemmefra, er at have det rigtige tøj med. Her er der dog masser af butikker, der sælger godt vintertøj til at stå på ski i.

Færdig pakkerejse eller rejs selv?

Til din første skiferie, er det en god idé at købe en færdig pakke. Her kan du altid spørge om vej, til en af guiderne der er tilknyttet turen. De vil hjælpe dig med alt, og sørge for at du får en god oplevelse. At være på et resort er som at være i et land, der er mange ting man lige skal vænne sig til. Hvor er de gode begynderbakker? Hvornår lukker liftene? Hvad er der er af andre seværdigheder i området? Alt dette og meget mere, kan du få svar på hvis du køber den færdige pakke.

Uanset hvad, skal du ikke være bange for at springe ud i det. Det er hamrende sjovt, og noget du ikke kommer til at fortryde. Skiferie behøver heller ikke være så dyrt, som nogen siger. Det handler bare om at lave en god research inden, så du finder det rette tilbud, der passer til netop dig. Vi håber, at du med denne artikel, har fået mod på at prøve denne rejseform. Du kommer ikke til at fortryde det!

Tilbage