Hvad siger du til en alternativ ferie i Danmark, med bål og overnatning i det fri? Du plejer måske at tage på charterrejse, men vil gerne prøve noget nyt. Måske vil du gerne prøve noget tættere på, for at spare tid. Under alle omstændigheder, så sparer du penge med denne type rejse. Læs vores bud på en anderledes ferie i Danmark.

Cykelferie

Den danske natur er uendelig smuk, og man behøver ikke have travlt med at se den. Det kan være koldt i vintermånederne, men allerede til forår kan det lade sig gøre. Der mange gode ruter, og VisitDenmark kan hjælpe dig med at finde en rute, der passer til netop dig. Der kan du hente gode idéer, uanset om det er en lang rute du skal på, der indebærer overnatning i det fri, eller bare en kort rute for hele familien. Prøv for eksempel at tage til Ringkøbing Fjord, hvor der for nyligt er opsat en cykelbro, der fører ud til Lyngvig fyr.

Overnatning i det fri

Lige meget hvad, så er det en rigtig god idé at overnatte i det fri. I Danmark er der utallige muligheder for at bo i en shelter, hvor du kan overnatte med både venner og familie. Det er altid sjovt at lave bål, og lave mad i det fri. Husk på at du nogen gange er nødt til at booke din shelter i forvejen. Mange steder er det dog frit for alle bare at møde op. Det er en god idé lige at tjekke vejret inden, så du kan få pakket de rigtige ting.

Ørkenvandring på Anholt

Anholt er en dejlig dansk ø, der er beliggende mellem Norddjurs og Sverige. Spidsen af Anholt der peger mod Sverige, er et helt specielt stykke dansk natur. Her er sand, sand og mere sand. Ligesom i Sahara. Du behøver dog ikke bekymre dig for at få hedeslag, som det kunne være tilfældet i Sahara. Men på en varm sommerdag, kan det føles som at gå et sted langt ude i ørkenen. Området er i alt 1.856 hektar, men bølgerne fra Kattegat er sjældent ret langt væk. Der er i øvrigt gode muligheder for, at støde ind i en sæl. Der er dog restriktioner for hvor langt, man må gå ud mod Totten, som spidsen er kaldt.
Der findes både Bed and Breakfast og campingplads på øen. Du kan også prøve lykken med AirBnB, hvor folk nogle gange lejer deres hus eller lejlighed ud.

En nat i fængsel

Ønsker du at være kriminel, og… Nej vent lidt. Ønsker du at prøve at bo en nat bag tremmer, så er det faktisk muligt i Den Gamle Arrest i Ribe. De gamle fangeceller er i dag bygget om til værelser, hvor du kan tage en overnatning eller to. Noget af den gamle og lidt rustikke stil er bevaret, men ellers fungerer det dog i dag som et almindeligt hotel. Der er desuden café, og det ligger lige op og ned og Ribe Domkirke, som bestemt også er et besøg værd.

Der er mange muligheder for dig, der ønsker en lidt mere alternativ og anderledes ferie i Danmark. På mange måder handler det egentlig bare om at være kreativ. Hvis ikke lige netop vores råd er noget for dig, så kan du prøve selv at finde på din helt egen ferie. Udpeg et sted på Danmarkskortet du ikke rigtig kender til, og se hvad der er af muligheder i området. Danmark har så meget at tilbyde, og du sparer oven i købet de mange rejseomkostninger, der er ved at tage til udlandet.

Tilbage