Du har sikkert været på mange ferier alene eller sammen med kæreste og venner, men når du for første gang skal på ferie med dine børn, vil ferieformen blive noget anderledes. Det skal ikke kun være en ferie for voksne, men også en ferie for børn. Det er vigtigt at have i mente inden starten af ferien, og der er gode tips at hente, så man allerede hjemmefra kan gøre turen nemmere for sig selv. Vi har her samlet 7 tips til familieferien, så du kan få den bedste ferie med børn.

Vær fleksibel og hav lave forventninger

Når man rejser med børn skal man huske at have lave forventninger til turen. Den primære oplevelse er at være sammen med familien i andre omgivelser. Der opstår altid noget uventet, så det er vigtigt at have lave forventninger til ferien og at have tålmodigheden med. Se ferien som et eventyr.

Lavt tempo

Man skal ikke lave for mange planer og erkende, at man nok ikke når alle de ting, man gerne vil. Planlæg turen i et lavt tempo og med plads til mange legepauser og nyd at være sammen med dine børn.

Slap af på flyveturen

Skal du rejse med små børn skal du huske på at flyveturen bliver hård, men nok bliver værre for forældrene end for børnene. Du skal nok klare det. Hav gerne underholdning med til børnene i form af bøger, legetøj eller en iPad, så de kan beskæftiges så meget som muligt på turen. Hvis du skal rejse med baby er det en god ide at tage din strækvikle eller slynge med, som barnet kan sove i. Det kan være nemmere at få barnet til at sove, når man kan gå lidt frem og tilbage for at få sit barn til at falde i søvn i viklen.   

Behold rutinerne hjemmefra

Så vidt det er muligt, er det en god idé at holde fast i børnenes mad- og soverutiner hjemmefra. Planlæg gerne flyveturen på et tidspunkt, hvor børnene alligevel skulle have en lur, og hold fast i denne lur på selve ferien ved f.eks. altid at være hjemme på hotellet midt på dagen. Det gør børnene mere trygge på ferien, hvor alt omkring dem er nyt. På den måde er det også nemmere at komme hjem til hverdagen igen, uden at børnene holder for meget fast i ferievanerne.

Husk madpakker

Da det ofte er dyrt at spise på restauranter og ikke alle har børnevenligt mad, er det en god idé at have madpakker med på farten. På den måde sikrer man sig, at børnene altid kan få lidt hurtigt mad hvis de bliver sultne, eller hvis du bliver træt af, at der er altid kun er pomfritter på børnemenuen.  

Undgå sygdom

Man kan selvfølgelig ikke altid undgå sygdom på ferien, men man kan tage sig sine forholdsregler, hvis man sammen med madpakkerne altid har en håndsprit eller en pakke med vådservietter.

Vælg en god base

Det er vigtigt at have en god base på sin børneferie, så man også kan tage en halv eller en hel dag på hotellet, hvis man mere trænger til en dag ved poolen end at komme ud at opleve seværdigheder. Der kan børnene måske nemmere løbe rundt og lege, så de ikke behøver at sidde i en klapvogn det meste af dagen. Derudover kan det være en god idé at se efter hotelværelser eller lejligheder med et lille køkken, så man selv kan lave lidt morgenmad og madpakker til børnene i løbet af ferien.

Du må dog aldrig blive bange for at tage dine børn med på ferie. Gode oplevelser beriger dem. Bare husk at sørge for den gode planlægning inden. God tur!

Tilbage